MINECIGG
Hur funkar e-cigg?

e-cigaretter

 

Vad är en e-cigarett?

En e-cigarett är en elektronisk cigarett som vid inandning producerar ånga. I e-cigaretter finns det ingen tobak utan en vätska, också känd som e-juice, som hjälper till att bilda ånga. Ångan luktar inte och varken dina tänder eller naglar missfärgas.

En e-cigarett består av ett batteri, en clearomizer med en vätskebehållare, där den så kallade e-juicen hälls i. Dessa delar skruvas ihop i denna ordning och tillsammans formar e-cigaretten. Batteriet är uppladdningsbart och kan ofta laddas via en medföljande USB-kontakt, som du kan ansluta till din dator eller vägguttaget med en laddare.

Clearomizer är en slags förångare som vid inandning förvandlar e-juicen till ånga. Du kan få e-juice i otaliga smaker, bland annat tobak, mentol, vanilj och olika fruktsmaker. Alla e-juicer från True Vapor har tydlig innehållsdeklaration och bäst före datum så att du kan vara säker på vad du röker.
Levereras med nål huvud i flaskan vilket gör det lättare att fylla i din e-cigarett.

All e-juice från True Vapor är testade och certifierade av SGS.

 

Hur fungerar en e-cigarett?

En e-cigarett fungerar genom att du suger på munstycket samtidigt som du trycker ner en knapp i mitten av e-cigaretten, på batteriet. När du trycker ner, aktiverar du batteriet och värmer upp clearomizern. Värmen förvandlar efteråt e-juicen till vattenånga som du drar in. Inhaleringen och ångan i munnen gör att det känns som att röka en riktig cigarett.

Det finns också modeller där atomizern är sammanslagen med vätskebehållaren. Dessa kallas respektive cartomizer och clearomizer. Skillnaden mellan de två ligger i hur vätskan leds in i atomizern. Clearomizern är i regel tillverkad av genomskinlig plast, så du kan alltid hålla reda på hur mycket e-juice du har kvar.

Om du är nybörjare rekommenderar vi att du köper ett av Minecigg`s startpaket med e-cigaretter. Startpaketet innehåller allt som du behöver för att komma igång med e-cigaretter.

 

I videon visar jag hur man kommer igång med e-cigaretter när man har fått sitt första startpaket. 
Fler videos hittar du längst ner på sidan!

 

Är e-cigaretter skadliga?

E-cigaretter innehåller endast ånga och är därför inte skadlig för dig. E-cigaretter kan kompletteras med nikotin om så önskas. Nikotin är inte skadlig i sig själv(när den förångas, men är det om du dricker den), men det är det ämne i vanliga cigaretter som skapar beroende.

Alla e-cigaretter hos Minecigg är certifierade med både CE, som är EU:s garanti för säkerhet, hälsa och miljö, samt RoHs, som ser till att produkter inte produceras av skadliga ämnen. Ytterligare genomgår e-cigaretterna från Minecigg löpande undersökningar och kvalitetskontroller för att säkerställa högsta möjliga kvalitet.

E-Juicen är tillverkad i kontrollerad laboratorie miljö, och är certifierad av SGS med Iso 9001.

 

Hur mycket billigare blir det med e cigaretter?

Siffrorna som anges på diverse sajter på nätet varierar mellan 60%-90% besparing från vanliga cigaretter. Visserligen kan du spara 90%, men i praktiken är vår erfarenhet av egna och våra kunders vanor att besparingen brukar ligga runt 75% när du börjar med e-cigaretter från oss.

Förångare, batterier, cartomizer och clearomizer är förbrukningsartiklar som behöver bytas ut emellanåt. Sedan är det helt enkelt kul med e-cigaretter, och de flesta tycker om att ha fler än en smak e-juice hemma samt att köpa trevliga och praktiska tillbehör.

Den bästa upplevelsen får du om du byter ut förångare och batterier när de börjar tappa prestanda, hellre än vänta tills de är helt slut.

En realistisk förväntning av kostnaden för en f.d. "ett-paket-om-dagen" rökare som övergår helt till e-cigaretter är 400-600kr första månaden för ett start kit och e-juice och mellan 250-300kr i månaden därefter för e-juicer och clearomizers. Det ger en årskostnad på ca 3500kr, och om man räknar på att ett paket cigaretter (Marlboro) kostar 53kr så blir det en årskostnad på 19 000kr, alltså kan du spara över 15 000 per år jämfört med cigaretter. Detta varierar givetvis från person till person men det visar iallafall att du kommer göra en stor besparing när du börjar med e-cigaretter!

 

Instruktioner


Batterier:

Första gången ska e-cigarett batteriet laddas i 7 timmar och därefter räcker det med 2-3 timmar för det ska laddas helt. Skruva på batteriet på USB laddaren och när den gröna lampan lyser, är batteriet klart att användas. 

OBS, tänk på att batteriet kan stängas av genom att man trycker 5 gånger snabbt på knappen. Så om ditt batteri inte fungerar så har du kanske råkat att stänga av det! Tryck då 5 gånger snabbt på knappen, knappen börjar blinka när du har låst upp det!

 

Fylla på e-juice:

Skruva av det svarta munstycket på e-juice behållaren (clearomizern). Sätt flaskans nål längs insidans kant på behållaren och fyll på till översta markeringen. 

Se till att du inte får e-juice i det lilla hålet i mitten på behållaren (det är brännaren). Om du ska byta smak på din e juice kan du rengöra behållaren med ljummet vatten, låt den torka helt innan du fyller på med ny e juice.

 

Fördelar med e-cigaretter

- Det finns ingen tjära eller kolmonoxid + 4000 andra farliga ämnen i e-cigaretter.

- Du får en bättre hälsa och luktsinnet kommer tillbaka.

- Ett bra alternativ när du vill sluta röka, du kan trappa ner på nikotinet och på så vis blir det lättare att sluta.

- En "ett-paket-om-dagen" rökare sparar över 15 000kr per år när dom går över till e cigaretter.

- Du slipper stinka rök eftersom e cigaretter är doftfria.

- Inga missfärgade tänder då e cigaretter inte innehåller någon tjära.

- Ingen passiv rökning för din omgivning.

- Du kan röka på många ställen där vanlig rökning inte är tillåten.


E-juice av högsta kvalitet.


All e juice från True Vapor innehåller naturligt framställd nikotin och naturliga smakämnen.
För att en e-cigarett ska kunna bilda ånga, krävs det att e-juicen innehåller en flytande bas. Denna består av en blandig av Vegatabilsk Glycerin (VG) och propylenglykol (PG).

Det är inte ingredienser som du hör om varje dag, men i verkligheten är dessa tillsatser som används i många konsumentprodukter som vi konsumerar varje dag.

Här är en kort liten recension av innehållet i True Vapor´s e juicer:
- Naturliga smaker: för att ge ångan smak, naturliga aromämnen. Dessa aromämnen är vanliga smaker som även används i olika livsmedel.
- Avsaltat vatten: Det är vanligt kranvatten, utan salt eller mineralämnen.
- PG - Propylenglykol: PG är ett konserveringsmedel som är godkändt globalt som bland annat tillsatsmedel inom livsmedelsindustrin. När du köper livsmedel med PG står det E - 1520.
PG hjälper till att ge starkare smak i e juicen. Ju mer PG det finns, desto mer smaksatt blir e - juicen. Det är dock viktigt att göra en korrekt blandning mellan PG och VG, om du både vill ha en stark smak och bra ånga. PG har även en annan funktion. För att få vattenångan att likna rök, så krävs det lite hjälp. Detta hjälper PG till med, vilket gör det möjligt att få ångan att se ut som rök samtidigt ge det lite motstånd, vilket innebär att du kommer att uppleva en känsla som är mycket nära att röka en riktig cigarett.

- Du kanske undrar vad som händer när du andas in PG?
- Det är naturligt att vilja veta hur kroppen reagerar på PG. När man konsumerar PG bryter kroppen ner det till ättiksyra och mjölksyra, som är säker och lätt nedbrytbart i människan.

- VG - Vegetabiliska Glycerin: VG extraherats från vegetabiliskt fett, med andra ord, det flytande fettet extraheras från växter, typiskt från växtfrön. Inom livsmedelsindustrin, benämns VG med ett e - nummer, E - 422: a VG är känd under flera olika namn, till exempel Glycerin , Glycerine , VG , och Glycerol. Men det gemensamma är att det är fet som utvinns ur växter.

Nu kanske du undrar varför vi har köksväxter i vår e juice?
- Anledningen till att detta läggs till i e - juice är att VG vätskan hjälper till att ge mer kraftfull ånga. Ju större mängd av VG, desto mer ånga.

Som tidigare nämnts är det viktigt att blanda de två vätskorna ordentligt om du vill ha den bästa ånga och smaken på samma gång. Alla True Vapor e juicer produceras av 70% PG och 30% VG, som flera konsumentundersökningar har visat att denna kombination ger konsumenterna den mest autentiska rökning upplevelsen, där smak och ånga är perfekt kombinerade.

Nikotin: Du har möjlighet att köpa e juice både med och utan nikotin.
- Oftast börjar folk med e juice med nikotin, för att få exakt samma känsla som när man röka en vanlig cigarett.
- Med tiden, använder dock många e juicer med mindre och mindre nikotin, och så småningom helt utan nikotin. Denna gradvisa nedtrappning av nikotin har visat sig vara det överlägset mest effektiva sättet att uppnå avhållsamhet. Detta beror på att det kan vara mycket svårt att sluta med nikotin tvärt. Men gör man det gradvis, är det betydligt lättare för kroppen att avstå från nikotinet.

Hos oss kan ni börja köpa e-juice med nikotin och därefter trappa ner på nikotinförbrukningen genom att byta till lägre nikotin styrkor. Målet för många är att så småningom bli helt rökfria. Därför använder många e-juice utan nikotin, för att slutligen lägga av med e-cigaretter.

VIDEOS

I videon visar jag hur man kommer igång med e-cigaretter när man har fått sitt första startpaket. 

 

Vad är det för skillnad på dom olika batterierna och hur funkar ett batteri till e-ciggen? 

 

Vad är det för fördelar med att gå över till e-cigaretter? 

 

Kangertech mini protank 2 - hur byter man brännare? 

 

iClear 16 - hur man byter brännare? 

 

DHC ISK - hur man byter brännare? 

 

Vivi Nova V3 - hur man byter brännare? 

 

Vivi Nova V2 - hur man byter brännare?